Naast het eten van gewoon voer hebben de vogels ook eivoer nodig.

Vooral tijdens de kweek periode is het belangrijk om de jongen groot mee te brengen.

Eivoer is kant en klaar te verkrijgen bij uw dieren speciaalzaak.

Een aantal jaren geleden ben ik zelf eivoer gaan maken.

Voordeel hiervan is, dat het 100% natuurlijk en voedzamer is.

Bij een voodeel zit natuurlijk ook een nadeel aan vast, en dat is de houdbaarheid.

Voordat de basis in de keukenmachine komt is de basis nog lang houdbaar.

Wanneer het in de keukenmachine is geweest, dan is de houdbaarheid nog maar 1 dag.

Het recept die mijn vogels krijgen wil ik graag met u delen en is toch vrij eenvoudig om te maken.

Ik gebruik 2 emmers met elke emmer 2 kilo beschuitmeel.

Als basis wordt er het volgende per emmer aan toegevoegd:

Negerzaad (8 kopjes)

Gebroken gesneden haver (8 kopjes)

Vruchten Patee ( 3 kopjes)

Havermout (2 pakken van 500 gram)

Schrarrelmeel voor kippen (4 kopjes,zit veel mais in)

Spirulina, deze zorgt voor een mooie diepe kleur in de bevedering ( 5 maatschepjes)

Gedroogd gesneden brandnetelblad (8 kopjes, deze zorgt voor een gezond darmstelsel)

Eivoer maken deel 1

Dagelijks wordt er voor een bepaalde hoeveelheid afgewogen wat er nodig is voor 1 dag, dat is bij mij 1500 gram.

Dit gaat in de keukenmachine, en ik voeg het volgende nog aan toe:

Honing (2 eetlepel)

Hard gekookte eieren ( 3 stuks)

Halve Broccoli ( eerst aan de kook gebracht in de magnetron)

Verse knoflook (2 teentjes)

Rusk (1 kopje eerst aan de kook gebracht in de magnetron)

Dit alles wordt fijn gemalen met de keukenmachine.

Verder wordt er 2 kopjes kiemzaad en doperten aan toegevoegd, nadat ik deze eerst aan de kook gebracht hebt in de magenetron

Voor extra verijking van het eivoer wordt er nog wortel en broccoli aan toegevoegd.

Eivoer maken deel 2

Zo ontstaat een mooi voedzaam en een rullig eioer.

Mijn vogels eten er goed van, en hebben een mooie diep glanzende en kleurrijke bevedering.