Kiemzaad zijn zaden om te laat kiemen, het zit namelijk vol vitamines voor onze vogels.

De eerste 24 uur in lauw water laten staan en om de paar uur even omspoelen, zodat het zaad het water makkelijk kan op nemen en verder kan gaan kiemen.

Na 24 uur wordt er ontdaan van water om nog een dag verder laten kiemen.

Hierdoor zal het kiemzaad nog verder uitgroeien.

 

Naast voordelen zit er ook nadelen aan.

Het nadeel daarvan is dat het gevoelig is om te schimmelen, dus ik doe het bij mij thuis op een andere manier.

Ik gebruik een glazen schaal doe er 2 kopjes kiemzaad in, doe er wat water bij en stop het voor 10 minuten in de magnetron.

Dit heet dan geweekte zaden.

 Het kiemzaad zet hier ook uit, maar zal zich niet verder gaan kiemen omdat het sterft en eventuele schimmels en eventuele bacterie die er aan de zaden zitten worden hiermee ook gelijk gedood.

Uiteraard wordt het water daarna wel zeer goed uitgespoeld en meng het er na door het eivoer heen.