Broccoli

Broccoli is een polulaire groente die verwant is aan bloemkool, maar er zijn verschillen en dat is niet alleen de kleur.

Van broccoli worden de nog gesloten bloemknoppen gegeten, van bloemkool zijn het de aanlegsels van de bloemknoppen die de vogels consumeren.

Verder is broccoli kleiner dan bloemkool en de structuur is losser.

Broccoli bestaat uit kleine groene bloemknoppen met dikke stelen.

De smaak lijkt op die van bloemkool, maar is fijner en pittiger.

 

Broccoli is rijk aan vitamines en mineralen en is rijk aan vezels en is de bron van omega 3 vetzuren.

Broccoli behoort tot de meest gezonde groentes voor mens en dier.

 

Waarom  is broccoli zo gezond?

Na broccoli gegeten te hebben is het lichaam beter in staat om gifstoffen te verwijderen.

Dat komt vooral door de aanwezigheid van natuurlijke vitamine A, C, en E welke steke antioxidanten zijn.

Deze helpen oxidantenprocessen te stoppen, en het helpt voorkomen van ontstekingen in het lichaam van mens en dier.

 

In broccoli zitten relatief zeer veel gezonde voedingsstoffen in, meer dan in andere groente.

Daarom is het label superfood op zijn plaats.